068 121 761info@tatamata.si
Dosegljivi na telefon 24/7

Pogosta vprašanja

Spodaj najdete seznam pogosto zastavljenih vprašanj. Če na njem ne najdete odgovora na svoje vprašanje, nas pokličite in vam bomo z veseljem pomagali.

Ali lahko servisirate moj računalnik na mojem domu?

Če vrsta okvare omogoča hitro odpravo na domu, potem opravimo servis kar na licu mesta. V primeru, da je potreben naprednejši pregled ali dalj časa trajajoči postopki, pa odpeljemo računalnik in vam ga dostavimo, ko zaključimo z delom.

V kateri regiji opravljate servis?

Sedež podjetja je v Martjancih (5 km oz. 6 minut od centra Murske Sobote), servise na domu pa izvajamo v pomurski regiji (okvirno do 30 km oddaljenosti od Murske Sobote). V kolikor pa je potrebno zaradi narave popravila vaš računalnik odpeljati na naš sedež, pa vam ga na vašo željo dostavimo nazaj na dom – povsem brez dodatnih stroškov.

Kaj je pomembno, da priložim računalniku, ko vam ga izročim?

Pri namiznem računalniku prinesite le računalnik (razni kabli, monitorji, tipkovnice in miške niso potrebni).

Pri prenosniku prosimo poskrbite, da priložite napajalni kabel.

Če imate težave z določeno zunanjo napravo (npr. računalniški zvočniki ne delujejo), prosimo, da priložite tudi te naprave.

Kako dolgo traja popravilo računalnika?

Čas trajanja je povsem odvisen od vrste okvare. Manjše okvare lahko odpravimo kar na vašem domu. Okvare, ki zahtevajo dodatne preglede, opravimo na sedežu podjetja in vam računalnik vrnemo takoj, ko okvaro odpravimo, ali pa vam sporočimo in ga dvignete sami. Okvare, ki zahtevajo zamenjavo delov, pa lahko trajajo dlje zaradi časa dobave novih delov.

Pri kakšnih vrstah okvar odpeljete računalnik?

Računalnik odpeljemo v primeru, ko vemo, da bo delo trajalo več ur, ali če računalnik potrebuje nadomestni del.

Ali mi lahko vseeno pomagate, tudi če ne znam opisati težave?

Vsekakor! Skupaj z vami pregledamo delovanje računalnika in gremo skozi vse napake, ki jih opazimo. Tako lahko opišete težave, ki jih imate z računalnikom, na najboljši možen način.

Ali zaračunavate stroške za diagnosticiranje?

Za obisk na domu na omenjenem območju ne zaračunavamo dodatnih stroškov. Če pa diagnosticiramo vašo računalniško okvaro in se odločite, da ne želite, da mi opravimo popravilo, ali če je potreben le nakup preprostega dela z vaše strani, potem zaračunamo minimalne stroške diagnosticiranja, da pokrijemo svoj čas, nasvete in potne stroške.

Koliko me bo popravilo stalo?

Za vse pogoste posege imamo fiksne cene. Če vam torej povemo, da bo popravilo stalo 60 €, in bo le-to trajalo mnogo dlje kot predvideno, vam ne bomo zaračunali nobenih dodatnih stroškov, s tem pa vam prihranimo šok ob pogledu na račun.

Ali obstaja možnost izgube podatkov med popravilom računalnika?

Če delo, ki ga bomo opravili na računalniku, povzroča izgubo podatkov, vas bomo o tem predhodno obvestili, da si boste lahko ustvarili varnostne kopije.
Če pa vam okvara računalnika ne omogoča, da bi dostopali do podatkov, in nimate varnostnih kopij, nas na to opozorite in vam bomo z veseljem ustvarili varnostno kopijo podatkov mi.
Kljub temu da nam je skrb za vaše podatke pomembna, vam svetujemo, da pred vsakršnim servisom, če okvarjen računalnik to le omogoča, poskrbite, da so vsi pomembni podatki vsaj še na enem zunanjem mediju.

Zakaj je treba ob pregledu računalnika za zlonamerno programsko opremo priložiti zunanji disk?

Vsakič, ko kopirate podatke s svojega računalnika na zunanji medij, lahko prenašate tudi zlonamerno programsko opremo z okuženega računalnika. Zato svetujemo, da se ob pregledu računalnika za zlonamerno programsko opremo pregledajo tudi zunanji mediji, saj s tem preprečimo, da bi se zlonamerna programska oprema ponovno prenesla v vaš sistem.

Je bolje nadgraditi ali zamenjati problematičen računalnik?

Po pregledu vašega računalnika lahko določimo, ali je bolj smotrna investicija v obstoječi sistem ali kompletna zamenjava za novejši računalnik. V obzir vzamemo vaš proračun in osebne zahteve za napravo.

Zanimam se za izdelavo spletne strani; kaj potrebujem?

Vsaka spletna stran, ki jo izdelamo, temelji na vaših željah in potrebah. Od vas potrebujemo podroben seznam vaših želja in potreb, za katerega vam sestavimo okvirno ceno na podlagi vaših idej. Zagotavljamo vam tudi slovnično pravilnost besedila. Pokličite nas, da se dogovorimo za sestanek in poženemo idejo v tek – mi vam častimo kavo.

Zapri menu
×

Cart

Pokliči zdaj